Tapis

De traditioneelste onder de parketvloeren: tapis is het Franse woord voor tapijt. Niet voor niets, want het hout ongeacht welke houtsoort, wordt als laag van 6 of 10 mm dik en 71 mm breed als het ware als een tapijt van hout op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd. (Ook leverbaar als 90, 120 en 140 mm.)

Legwijze

Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 60-80 jaar behaald kan worden. De tapis deeltjes worden op een tussenvloer van spaanplaat of, bij vloerverwarming, op een mozaïek ondervloer verlijmd en genageld. De tussenvloer wordt op haar beurt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer. Hierna wordt het parket ter plekke geschuurd en van een olie- of laklaag voorzien.

Patronen

Tapis kan gelegd worden in allerlei verschillende patronen. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat met band en bies, een Hongaarse of Weense punt, een blokpatroon of zelfs een eigen bedacht patroon. Er is keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan veertig verschillende houtsoorten verkrijgbaar.

Showroom

Meer weten over onze tapis vloeren, kom eens langs in onze showroom in Haarlem, alle vloeren onder één dak!

 

Lees hier meer over Tapis

Vragen?

Informatie aanvragen over Tapis

of bel naar 023 - 526 52 00
Nieuws en Acties

Recente berichten

30 Apr '24
25 Mrt '24
20 Mrt '24
20 Mrt '24
28 Feb '24
15 Feb '24
05 Feb '24
04 Feb '24

Wat klanten zeggen

Zeer tevreden met de nieuwe vloer! #parador Dank voor de goede service, Huiscomponist!

Roy Greve

Als ze altijd zo hun best doen, moet het goed komen!

Ted Zwinkels

Prachtige vloer geleverd de leggers uit Amsterdam waren heel voorkomend kwamen na problemen met de betonnen vloer een tweede keer terug om hem op 2e kerstdag opnieuw te leggen geweldig

Cees Wiersma

Wij kwamen in de zaak met de bedoeling wat informatie te krijgen over rolluiken.

Na een prettig gesprek met de adviseur Piet, en een rekenplaatje eigenlijk meteen besloten om deze ook aan te schaffen. Zeer klantvriendelijk 

Zeer klantvriendelijk

Bezoek ons in Haarlem!

Loop rond in onze grote showroom en krijg het beste advies.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief